UTA Arad

UTA își ia „stranieri” până în 21 de ani. Care sunt cei 7 fotbaliști care aspiră la un tricou la prima echipă?





Selecția s-a încheiat și la UTA II sau cel puțin e greu de crezut că mai poate apărea cineva din rândul fotbaliștilor tineri pentru a-i convinge rapid pe Dan Oprescu, Cristian Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin că merită un loc la UTA. Pentru început la echipa a doua, dar cu șanse de a promova dacă ies în evidență prin antrenamente și jocuri. 

Practic, tehnicienii de la „satelit” au făcut selecție doar printre fotbaliștii tineri, până în 21 de ani. Astăzi, printre portari, la amicalul cu ACS Poli, a apărut și Alex Barna, goalkeeperul de 23 de ani ales de Dan Țapoș încă de săptămâna trecută. Acesta a evoluat în ultimii trei ani de zile la Ceahlăul Piatra Neamț, debutând în prima ligă chiar la ultimul meci petrecut de nemțeni pe prima scenă a fotbalului românesc, o victorie cu 2-1 în fața celor de la Craiova. Barna a fost portarul titular al nemțenilor în sezonul precedent de ligă secundă, apărând poarta în 21 de partide.

Daniel Celea a evoluat constant în ultimele sezoane la Pandurii II în Liga a 3-a. E un fundaș central cu un fizic bun, soluție de fotbalist Under 21 pentru atât în eșalonul doi, cât și în eșalonul trei. Roland Nagy și-a spus deja punctul de vedere despre Celea, care se antrenează cu UTA II de mai bine de trei săptămâni.

Robert Gîrbiță e generația lui Celea. De altfel, cei doi sunt buni prieteni din vremea Liceului, pe care l-au absolvit împreună la Craiova. Gîrbiță e fotbalist de piciorul stâng, e de meserie mijlocaș central, dar se descurcă și ca fundaș stânga.

Ionuț Coadă are 19 ani și provine de la CSȘ Drobeta Turnu Severin. Și el e mijlocaș central, cu sarcini preponderent defensive și a primit deja „girul” tehnicienilor pentru a fi cooptat la UTA II.

Alexandru Istrate a jucat constant pentru Oțelul Galați în stagiunea trecută de Liga a II-a, are 18 ani și e mijlocaș ofensiv. Poate juca oriunde în linia de trei din sprijinul atacantului în sistemul pentru care, cel puțin deocamdată, au optat tehnicienii arădeni.

Radu Ungurianu  e din Piatra Neamț și a mai evoluat în cariera sa la Cetate Suceava și Ceahlăul, iar ultima oară a răspuns comenzilor lui Dan Oprescu la Turnu Măgurele, în seria a III-a a Ligii a 3-a. E mijlocaș ofensiv de bandă stânga sau dreapta și are un fizic destul de bun.

Teodor Ignea (1,84 metri) e născut în Pașcani, a evoluat sezonul trecut 15 partide în eșalonul secund în tricoul celor de la SC Bacău și a marcat și două goluri. În vara anului trecut, atacantul de careu a făcut parte și din generația Clubului Sportiv Municipal Pașcani care a câștigat titlul național la juniori A1 (4-1 în finala cu Bihorul Beiuș), Ignea  fiind declarat jucătorul meciului.

„Am dori să-i ținem pe toți, iar în acest sens am rugat conducerea clubului să deschidă negocieri cu ei. Din câte știu eu, băieții s-au înțeles în mare asupra unor contracte de joc, mai rămâne să aibă și toate actele de transfer în regulă. Vorbim despre jucători tineri, pe care eu și colegii mei îi vedem în stare să aspire și la prima echipă”, a precizat Cristi Păcurar, unul dintre tehnicienii UTA-ei II.   

Ca și noutăți, tot în lotul UTA-ei II se mai află Ovidiu Ghergar și Ovidiu Mandache, dar cei doi sunt arădeni, mai vechi cunoștințe „alb-roșii”.

FOTO (de la stânga la  dreapta): Barna, Ignea, Ungurianu, Coadă, Istrate, Gîrbiță, Celea. 









Un comentariu

  1. Asa da, asa imi place, UTA incepe sa se convinga ca trebuie sa-si aduca si de prin tara talente. Dintre tinerii astia, unii au deja o experienta si ar putea ajuta si prima echipa. Daca 2-3, dintre ei, ajung la o valoare buna treaba este excelenta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button