CS INEU liga 3 arhivăSOIMII PÎNCOTA liga 3 arhivăUTA Arad

Doliu în fotbal: UTA – Baia Mare, Tărlungeni – Pîncota ș Ineu – ACS Poli au fost amânate!





Tragedia ce a zguduit România în seara zilei de vineri a avut efecte imediate la Casa Fotbalului. Ca urmare a trecerii în neființă a lui Patrick Ekeng, jucătorul celor de la Dinamo București care a decedat după ce s-a prăbușit pe teren în timpul confruntării cu Viitorul Constanța, Federația Română de Fotbal a emis următorul comunicat:

„Federația Română de Fotbal își exprimă condoleanțele și regretă dispariția zguduitoare a fotbalistului Patrick Ekeng. Finala Cupei României, programată pe 10 mai, și toate meciurile din competițiile organizate de FRF în acest final de săptămână, din Liga 2, Liga 3, Liga Elitelor și Campionatele Naționale de Juniori, vor fi amânate. Cheltuielile de deplasare și cazare ale echipelor ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi achitate de Federația Română de Fotbal.“

Așadar, ca urmare a acestei decizii, meciurile în care erau angrenate formațiile arădene și anume: UTA – FC Baia Mare, Unirea Tărlungeni – Șoimii Pâncota și CS Ineu – ACS Poli nu se vor mai disputa, urmând a fi reprogramate la o altă dată.

Deocamdată nu se știe dacă același lucru se va întâmpla și cu eșaloanele județene de fotbal, însă vă vom ține la curent.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace pe Patrick Ekeng!

Un comentariu

  1. Cand au murit zeci de oameni in Colectiv nu s-a amanat nicio etapa! Acum se amana, in fiecare zi mor oameni, nu era suficient un moment de reculegere? Acum toata pregatirea echipei e data peste cap! Poate era suficient sa se amane doar la Liga I, liga II si III trebuia sa joace, dar le place si la aia din federatie sa faca pe desteptii si pe interesantii!
    In „Colectiv” au murit zeci de tineri si nu s-a amanat nici macar Liga I! Se pare ca dinamovistii din federatie lucreaza, Lupescu mai are un rol pe acolo?
    Din pacate a murit un om, inteleg, dar nu e nevoie sa fim absurzi!

    @manager, vezi ca la sfarzitul articolului spui „Dumnezeu sa-l ierte!”, iar la inceputul articolului spui ca a trecut in nefiinta! Nu are nicio legatura una cu alta, daca sunt trecuti in nefiinta, adica daca ei nu mai exista, atunci cine sa-l ierte?! puteai sa scrii a trecut in vesnicie si nu mai era nicio contradictie cu „Dumnezeu sa-l ierte”! Sunt cuvinte rostite fara a fi mai intai gandite, cuvinte care creeaza un paradox, fie ca sunt rostite din necredinta, din ignoranta sau din nesabuinta! Folosesti clisee! Nu ma intereseaza credinta nimanui, dar te contrazici,faci cu dezacord!
    Daca va trage cineva atentia va suparati!

    0
    0
    1. Fa-te tu corector de texte, daca pe tine asta te interesa, respectiv ca băiatul care a scris articolul foloseste clisee si se contrazice. Ce s-a intamplat aseară are legatura directa cu fotbalul (spre deosebire de tragedia Colectiv), dar ma gandesc serios să dau un mail la FRF sa ia legatura cu tine si sa discutati sa renunte la amânarea meciurilor. Important e sa fii tu multumit si sa nu fie data peste cap pregatirea echipelor, da-l încolo pe Ekeng.

      0
      0
      1. Cand a murit Andrei Mutulescu cate etape au fost amanate?

        Te bagi si tu in seama! A murit din cauza prostei medicilor, a ignorantei, poate din cauza dopajului! Daca, Doamne fereste, murea un alt jucator din Liga I se amana vreo etapa? Plus ca play-offul din Liga I e posibil sa se joace! Nu ma lua cu sentimentalisme, du-te la Bucuresti si deseneaza inimioare pe terenul lui dinamo daca esti asa marcat!
        Nu sunt corector de texte, dar cauta pe internet semnificatia cuvantului „nefiinta” si pe urma vorbim! Repet, cand au murit oamenii din „Colectiv” nu s-a amanat nicio etapa! (poate nu erau dinamovisti)! 🙂
        Pe vremea lui ceasca se folosea „a trecut in nefiinta” si a ramas in gandirea, mentalitatea oamenilor, desi se contrazice cu orice credinta! Plus ca nu poti sa treci in ceva ce nu exista! Cauta verbul „nefiinta” si pe urma vorbim!
        DACA NU STIAI, iti spun: Cuvantul e important!

        La AJF sunt baieti destepti!

        0
        0
        1. „Verbul” „nefiinta”? E verb, nu? Vezi, asta se intampla cand faci pe desteptul. Dar gata, ca deviez prea mult de la subiect. Dumnezeu sa-l odihnească pe Patriciu si sa aiba grija de familia lui! Fotbalul e egal cu 0 in astfel de momente.

          0
          0
          1. @Cosmin 1987, dar ce e?
            «A trece» inseamna miscarea de tranzitie dintr-un mediu in altul, de la o stare la alta, de la un mod de existenta la alt mod de existenta. Or, in cazul de fata, verbul nu are si nu poate avea obiect, de vreme ce nefiinta e negarea oricarui mediu, a oricarei stari, e negarea oricarui mod de existenta si a existentei insasi. In nefiinta nu se poate trece, pentru ca nu ai unde, cum si in ce, ea definindu-se pe sine ca non-existenta, ca neant. Neantul insa nu e ceva in sine, ci un simplu concept cu care se opereaza in filosofie, asa cum in matematici se opereaza cu numarul negativ. Agramatismul expresiei e pe masura celui ce a nascocit-o! Hai, pa! nu-ti mai raspund! Desteptule!

            0
            0
      2. Red are dreptate. Nu cred ca trebuie sa se supere nimeni pentru simpla sesizare.
        Omul cat traieste, tot invata.

        0
        0
  2. A murit un fotbalist, pe teren, intr-un meci televizat. Nu conteaza pentru multime numele ( conteaza doar pentru familie si poate pentru clubul lui). Cred ca masura este logica si binevenita. Dumnezeu sa il ierte ! Si sa ne fereasca sa mai vedem asaceva. Postarea este facuta pentru faptul ca nu sint de acord cu ce posteaza Cosmin1987 si Red- sa ma ierte si ei, dar nimic nu este mai presus de moarte.

    0
    0
    1. 🙂 nimic nu e mai presus de inviere! Moartea nu are nicio valoare daca nu ar exista invierea! Credeam ca la o anumita varsta oamenii stiu unele lucruri! Am ajuns sa fac si teologie pe aici!
      La ora asta trebuia sa fiu in peluza si sa cand pentru echipa mea, dar niste baieti desptepti de la federatie au decis pt mine! Io zic sa ne aruncam toti pe Mures acum de durere ca a murit acel om! Condoleante familiei, dar mi-e scarba cum gsp-ul si alte site-uri de sport profita de tragedia asta si mai ales cum profita clubul bolsevic acum de aceasta tragedie, cine stie poate ii ajunge blestemul celor de la Ciocanul Bucuresti si Unirea Tricolor, asta ca sa inchei pe placul unora!

      0
      0
  3. sa se odihneasca in pace.. lasati ca nu se intampla nimic daca sa amanay etapa. inteleg ca era timp frumos afara si ar fi dorit multi sa mearga la stadion cu perina pentru scaun in plasa de leu si cu semintele in buzunar.. daca ar fi fost ploaie azi atunci toata lumea aplauda decizia frf.. ne vedem la stadion data viitoare. dar oare cand e reprogramata etapa? nu se stie?

    0
    0
    1. ai dreptate, dar nu trebuie sa fim rai, nu toti mananca seminte! La federatie crezi ca lucreaza specialistii de la NASA? Aia nu stiu aproape nimic, e simplu sa amani atatea meciuri, probabil va fi o intermediara, sau dupa meciul cu Brasov sa fie reprogramat, ceea ce ar fi un dezavantaj pentru noi!

      0
      0
  4. Euam scris articolul. Trecerea in nefiinta inseamna conform dex si disparitia unei persoane de undeva. In cazul de fata e disparitia de pe Pamant. De aici folosirea frazei in ultimul paragraf. Decizia a fost luata pentru jucatori, pune-te in locul lor. Daca in trecut s-au luat decizii gresite, asta nu inseamna ca trebuie mers pe acelasi drum.

    0
    0
  5. Vreau sa cred ca amanarea acestor jocuri s-a decis nu numai pentru a arata respectul cuvenit unui jucator care a murit pe unul din stadioanele din Romania, dar si pentru a semnala si (poate) rezolva o data pentru totdeauna unul din neajunsurile din sistemul de sanatate din Romania. Cu toate ca populatia din orice tara este la curent cu manevrele de resuscitare cardio-respiratorie si cu statisticile care arata cat de eficienta poate fii pentru salvarea unui om (citeste aici: http://cpr.heart.org/AHAECC/CPRAndECC/AboutCPRFirstAid/CPRFactsAndStats/UCM_475748_CPR-Facts-and-Stats.jsp si aici: http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/lectia-de-prim-ajutor-cum-facem-corect-resuscitarea-cardio-pulmonara.html) se pare ca in Romania nici macar un medic de pe ambulanta nu incepe imediat CPR. Este adevarat ca un defibrilator in fiecare ambulanta ar ajuta si mai mult, dar simplele compresiuni energice ale pieptului pot salva oameni in stop cardio-respirator. Se pare ca au trecut minute bune pana CPR i-a fost initiat (doar) la spital lui Ekeng. E posibil (totusi incert) ca cineva i-ar fi putut salva viata cu aceste manevre incepute pe teren (medicii echipei, personalul de pe ambulanta, sau oricine altcineva care stia CPR). Fiecare secunda conteaza.

    Insist pe acest aspect si pentru ca stirea aparuta rapid pe CNN, BBC News, Sky News, ziare din Italia, Spania si Germania subliniaza tocmai aspectul ca CPR a fost initiat doar cand Ekeng a fost adus la spital. Asta e foarte trist pentru sistemul medical din Romania.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button