UTA Arad

Nagy: „Nu e prima oară când marcăm pe final, ne agățăm de acest bonus numit baraj”





UTA a trăit periculos sub Tâmpa, dar în final a obținut punctele ce alimentează visele de promovare în Liga 1. Manea a înscris în minutul 89 golul de 3-2 în favoarea arădenilor, care va trebui să treacă de două echipe în dublă manșă pentru a ajunge la „masa bogaților”.

La final, Roland Nagy era încercat de sentimente contradictorii. Fericit pentru rezultatul de azi, dar îngrijorat în perspectiva partidelor ce vor urma, cu Dunărea Călărași și, eventual, FC Voluntari. „Era prea frumos ca aici unde acum 24 de ani debutam ca jucător în Liga 1 să promovez cu UTA. De la Arad veneam ca jucător la Brașov, un oraș și un club pe care le cunosc și la care țin  mult, și tot la UTA m-am întors ca antrenor. Din cele trei variante, mergem mai departe cu barajul. Nu mi-aș fi dorit asta, dar face parte din sistemul nostru. Va fi foarte greu, căci suntem o echipă consumată, cu un lot numeric subțire  și foarte mulți tineri. E final de an și urmează o dublă cu Călărași, dacă nu mă înșel. Apoi, câștigătoarea merge mai departe cu un alt baraj, totul urmând să se rezolve în zece zile, ceea ce ne va solicita și mai mult. Ne jucăm șansa cât de mică e ea”, a spus tehnicianul „Bătrânei Doamne” la finalul disputei cu ardelenii.

Vorbind despre desfășurarea confruntării din această dimineață, Nagy a adăugat: „Fotbalul e frumos, cum a fost și astăzi. Am avut 2-0, gazdele au venit la 2-2 și pe final și, nu e prima oară, am reușit golul ce ne tine în cărți. Felicit băieții pentru tăria de caracter de care au dat dovadă în tot acest campionat și nu în ultimul rând suporterilor minunați, care ne-au fost și azi alături. Lucrăm cu toții în condiții grele, fotbalul românesc suferă, deși în unele părți, cum e și Aradul, lucrurile încep să se pună încetul cu încetul la punct. A fost un an frumos, ne agățăm de acest bonus numit baraj, iar fotbalul e frumos atunci când reușești ceea ce îți propui”. 

„Din păcate este o zi tristă pentru fotbalul brașovean. Chiar nu vreau sa fie comentarii asupra evolutiei jucatorilor. Am jucat să cîștigăm si nu am facut nimic ca să câștige adversarul. Este prea puțin ce ne-am dorit să realizăm, nu doar la acest joc și de la acest sezon. Nu știu ce se urmează… Sper să fie bine”, a spus Adrian Szabo, un antenor în lacrimi la finalul ultimului joc al „stegarilor”, pe fondul veseliei arădenilor care au sărbătorit calificarea la baraj pe manele în vestiar, în jurul deja celebrei boxe a căpitanului Botiș.

Un comentariu

  1. sa bip bip boxa lu Botis cu manelele lui
    sa elimine dracului chestia asta jenanta ce se aude de 2 meciuri chiar si la noi in stadion nu poti sa mai ai o conferinta de presa decenta

    0
    0
  2. Vă scoate Voluntariul manelele din cap cu un scor de măidan. Dacă a luat-o Timișoara cu 5 – 0, nu văd cum UTA ar fi mai presus…Șanse 0% la promovare cu Voluntari…S-a ajuns aici să termine pe 2 că Târgoviștea nu și-a dorit promovarea, a jucat așa numai la impresie artistică, nu avea cum să evolueze în liga 1, era imposibil să joace pe un stadion vechi de peste 50 ani fără îmbunătățiri. UTA va avea stadion cum are și Clujul, însă nu va avea echipă competitivă pt liga1 Nu are nici sponsor cum dealtfel sunt majoritatea echipelor din liga 2. Gazul este finanțat de această companie și are șanse mai mari să achiziționeze jucători de liga 1, altfel vor fi și ei ciuca înfrângerilor din liga1.

    0
    0
    1. Hai, ne anunti si pe noi cand ai terminat cu delirul? Favoritii tai de la targoviste si-au dorit promovarea pana in ultimul minut al meciului cu Brasovul, dar din pacate cu smecherii si tertipuri nu merge decat pana la un moment dat. Repet, chindia este o echipa modesta, fara infrastructura si fara mari perspective in cazul unei promovari, la Arad nu a demonstrat absolut nimic, a luat in schimb 3 goluri intr-o repriza. La Arad situatia e alta in primul rand pentru ca numele de UTA obliga. Infrastructura va fi, iar situatia economica a orasului pentru a sustine o echipa este infinit mai buna, nu se compara cu cea de la Targoviste.

      0
      0
  3. Anonimule dute la sapa tată pe langa ca ești prost mai si fluieri. … va scos uta fotbalu din cap … pentru noi doar uta contează. ..

    0
    0
  4. Fac parte dintre cei care mereu i-au gasit „nod in papura” lui R. Nagy , am avut cu el discutii, amicale ( ca il stiu de cind era junior, la UTA). Rolly Nagy ne-a dat -la toti- o palma, el a aratat ca a ghicit sistemul, care este cel mai eficient, la UTA.cu jucatorii pe care ii are la dispozitie. Chiar daca mie-cel putin- nu-mi plac echipele care joaca cu pasa peste mijloc, direct pe un atacant, ( ci avansarea progresiva prin pase), el a gasit o formula, de a recupera des, mingea, si de a forta poarta adversa. Jocul asta- de multe ori- a readus, mingea in careu nostru, uneori cu goluri nedorite, dar matematic vorbind a fost „pe plus” , UTA a ajuns la gol, a marcat des, si-ceea ce nimeni nu i-o poate imputa, ( din contra ) a dat goluri pe final, cind scorul”ardea”. Fie Botis, fie Manea, fie centrarile lui Burla ( mai putin cele ale lui Polgar) au dus la goluri izbavitoare, ca azi, Manea, la Brasov. Asa ca , sa-i recunoastem meritele. Pentru mine promovarile in C sau B nu sint mari realizari, ( de antrenor, caci avea lot si conditii),dar UTA dusa la baraj, in conditiile actuale , care eu le stiu, si nu le dezvolt azi, ne arata ca Rolly e un excelent antrenor,un om care, obligatoriu trebuie sa conduca UTA si sezonul viitor, indiferent daca in liga I sau liga II. ( Asta doar daca el nu gaseste ceva…mai imbietor). Bravo Rolly !!! Felicitari sincere !!

    0
    0
    1. Cand vi se spunea sa-l lasati in pace pe Nagy, sa lasati clubul sa decida daca e bun sau nu, atunci sareati in sus, ca voi sunteti utistii adevarti care vreti binele UTA-ei, iar cine nu vede si nu accepta criticile voastre sunt slabi utisti.
      Cati n-au fost desfiintati de catre voi – ma adresez cu „voi”, deoarece este un grup (de opinii)….condus de catre un analist in toate – , numai sa aduc aminte de Chindris (dupa fiecare meci de liga a 3-a), care iata acum cat de important a devenit fara UTA…sau iata Filaret (care nu era bun niciodata de fundas central, remember ?) care corespunde si acum daca ii nevoie de el, e in stare sa-si rupa piciorul pentru echipa (vezi cum s-a accidentat si acum ca sa blocheze un sut periculos)…si cate si mai cate exemple ar mai exista, in care, vezi bine, voi trebuia sa va pronuntati dand judecati severe (cica asa fac adevaratii fani, vai de mine).
      Sper ca ati strans destula cenusa acasa, ca ar fi nevoie sa va puneti multa cenusa in cap, la cate aiureli de judecati ati facut. Daca v-ar asculta cineva sugestiile oare unde ar ajunge echipa ?…singura consolare e ca nu va asculta nimeni (decat voi intre voi…asa sa si ramana, pacat ca deranjati mereu lumea pe comentarii, deschizand continuu contraziceri si cearta).
      Intreb: ce ati fi pierdut daca aveati incredere de la inceput si sustineati neconditionat echipa ?…iata astazi, privind in urma la toata evolutia si crestere a echipei (care iata a ajuns in pragul celei de-a treia promovari consecutive, promovare in prima liga), nu era mai bine pentru toata lumea sa nu fi existat atatea carcoteli ?

      P.S.1
      Las’ ca iar vine vremea voastra, nu va intristati…se va intampla sa treaca echipa prin momente mai grele, va vine iar randul…
      P.S.2
      A trebuit sa treaca atata timp si toate astea, ca in sfarsit domnule sa-i scrii numele corect lui Nagy…ma minunez si-mi fac cruce, nu alta…
      P.S.3
      Cu asta inchei, nu mai intervin pe forum decat foarte rar, am decis sa nu-mi mai pierd vremea (si sa las adevaratii fani, cartitorii)…nu inainte de a mai spune o data: cea mai mica nota (chiar mai mica decat pentru primar) din Aradul utist e nota pentru fani, degeaba o majoritate buna daca sunteti voi (impreuna cu altii din tribune) ca sa stricati tot…la mine nu e intrebarea daca mai prind UTA in prima liga, ci daca voi prinde vreodata ca fanii si Aradul in general sa merite o UTA frumoasa in prima liga a tarii…

      0
      0
      1. @Kaiara-Vad in Dvoastra un om educat, (se vede prin scris), cu mentalitate de fost jucator ( „…daca voi prinde vreodata ca fanii si Aradul in general sa merite o UTA „-in fond, fara fani, fara suport local, un club, chiar si UTA, nu-si are rostul..), adesea cu pareri pertinente ( ceea ce va arata o fosta implicare..in fotbal) , cu pareri prestabilite, de neschimbat ( „deranjati mereu lumea pe comentarii..”),intolerabil, fara accept de alta parere contrarie, („las adevaratii fani, cartitorii..”), care ma contreaza” , ma „taxeaza” constant („in sfarsit domnule sa-i scrii numele corect lui Nagy…ma minunez si-mi fac cruce, nu alta….”), utist, ” din nascare, „ca un fost jucator la UTA”, frustrat de orice parere care nu este conforma, ci impotriva („..degeaba o majoritate buna daca sunteti voi (impreuna cu altii din tribune) ca sa stricati tot…”. Deci dle profesor, in ziua de azi a identifica un IP, o localizare a locului de unde „isi emite” postarea este o treba de ” elev talentat , clasa a 9-a , la informatica. Va salut , respectandu=va realizarile fotbalistice ale Dvoastra, ( in teren si in afara lui),va stimez, si voi inceta sa mai am pareri , care sa va supere. Apropos, in ultima duminica a lunii mai, pentru unii, este o zi de intalnire a celor care au absolvit liceul…!. Cum vad si inteleg ca ati mai putea ajuta fotbalul aradean, va respect trecutul, prezentul si ..viitorul. Totusi …la varsta „noastra” a spera sa mai vezi UTA, in prima divizie , poate fi realizabil, nu cred ca vom mai revedea ,…”.pe pamant..nu in gand”, o echipa UTA ( sau epigonii celor , care ii stim noi.._ campioana ). Salutari , fara suparare sau ranchiuna, doar un pic trist…!

        0
        0
        1. Domnule, e foarte frumos si bine sa se clarifice unele treburi in postari/discutii civilizate, asa cum fac gentlemanii. Insa asta nu ma face sa uit de niste adevaruri care ma dor fiindca lovesc in UTA, aici ma refer la toate ofensele aduse de-a lungul campionatului (nu numai al acestuia, dar si al celor anterioare). Precizez inca o data: nu e vorba sa nu se spuna o opinie, de exemplu, baietii au jucat prost meciul asta sau joaca prost de o vreme, n-au inspiratie, n-au prospetime, etc., insa nici sa se dea judecati aspre si ofense catre jucatori/antrenori, asa cum se face de catre multi la Arad.
          Iata un ultim exemplu: ati speculat/sugerat ca cei din conducere vor „rezolva” problema ajungerii la baraj la meciul de la Brasov…trebuie sa tineti minte ultima postare ce ati avut-o inaintea meciului, nu ? Ma intreb acum, de fapt nici nu ma mai intreb, fiindca stiu ce ar fi fost daca nu se reusea golul victoriei si se rata locul de baraj, adica alte speculatii si acuzatii (de blat), Doamne fereste sa fi gresit cineva flagrant (ca de exemplu Chiriches cu Ucraina), ca ala era !…mai aveam un meci pus pe lista neagra, de il pomeneati multi ani de acum incolo, asa cum faceti si cu altele…si uite asa ne numim fani UTA.
          E confortabil doar sa revenim la sentimente mai bune la sfarsit cand totul e bine si sa stergem cu burutele tot ce am atacat si ofensat de-a lungul timpului. Gata, nici usturoi n-am mancat, nici gura nu ne miroase…
          De aceea am spus si o voi spune mereu: aceasta nu este atitudine de fani ! De fapt, eu cred ca cea mai mare victorie a baietilor nu a fost ca au intrat la baraj, ci ca v-au aratat cat de gresit sunteti multi dintre voi. (Nu-i bai, mai sunt 2 sau 4 meciuri, mai e timp de acuze…)
          Deci, e frumos sa se posteze in decenta (asa cum mi-ati postat mai sus), insa trebuie ceva mai mult: schimbare de atitudine.

          P.S.
          Aici unde locuiesc si lucrez, (cred ca) am fost la 11 meciuri jucate acasa de echipa locala de liga a 2-a…am reusit sa fiu martor doar la o victorie !!! o singura victorie in 11 meciuri !!!…si oamenii vin mereu inapoi la urmatorul meci si canta si incurajeaza, 20-30 de mii la meci…si nicio carcoteala, la modul in care se face la Arad. La fiecare meci la care merg, imi spun: ce bine ar fi sa fie asa si la Arad, macar asa, o particica mica…mda, m-am trezit acuma, la noi sunt prea multi carcotasi si analisti (si hateri), adica suntem plin de fani, nu se poate…poate mai incolo, nu mai prind eu asta…

          Cu asta am incheiat subiectul, nu ma astept eu la schimbari majore in bine, de ce mai bine, daca se poate asa cum e…

          0
          0
  5. Da domnule spuneam ca o infrangere la Brasov „ar rezolva ” penalizarea si amenda data de Comisia de licentiere. Dar treaba era valabila si daca pierzi cu Calarasul sau cu Voluntariul, meciuri , care le-as dori castigate asta sincer, ( desi nu stiu ce ar fi…dupa), dar (mai) am mari emotii ( citeodata chiar si dubii..). La Brasov am castigat cu 3-2, dupa 2-0, apoi, 2-2, in ultimul minut. Asa a vrut Cel de Sus !, a fost si sansa si vointa. La conditiile financiare ale ligii B, seria a doua,la ce lot are UTA, la ce traditie, UTA avea obligatia sa ajunga , pe podium , cel putin, uitati-va la clasament, cum era sa ne intreaca Targovistea ( care are o echipa frumoasa), sau microorasul Mioveni,sau o Baia Mare, chiar si Brasov, inainte de desfiintare, fara suport ?. Mediasul, cel putin are peste noi si „Gazul” si baza, si banii si lotul, desi jocul lor e comparabil cu al UTA-ei. Apoi, sa nu critici, sa „incurajezii pina la moarte”, sa nu arati defecte sau greseli, asta tine…de cine poate, de „mersul la teatru”, nu la un stadion, unde ( cred ca stiti asta) se mai si injura, chiar si la Arad. In fotbal, ca si in toate domeniile, „istoria” iti da niste merite, dar nu tine loc de prezent, doar ceea ceea ce produci azi va conta..la plata, si ulterior, in amintiri. In plus, cei care vin la stadion azi, si nu „i-au prins” pe jucatorii mai de demult, nu au termen de comparatie. Eu unul, Dumnezeu stia asta , iubesc UTA, din suflet, asa cum pot eu,( am urmat, in deplasare UTA de nenumarate ori) si nu adesea aplic o metoda ,”nemteasca” : „pe copil sa-l saruti. doar noaptea, cind,,,doarme”., asta pentru ca doar lauda si iubirea…mai si strica. A arata greseli, a-i spune unuia ca nu pune osul, intr-o partida, a nu fi de acord cu politica patronilor, cu alegerile antrenorilor sau atitudinea unui jucator , toate astea fac parte dintre „drepturile” de suporter, nu ai doar obligatia de a incuraja, si a suferi in tacere ( sau a renunta sa mai participa, macar afectiv). Aste a fiind spuse, eu care atunci cind postez, desi am un nick name ( impus sa-l schimb), lumea stie cine sint, decid vin si ma manifest cu si pentru UTA, nu ma folosesc de o identitate necunoscuta, cind ( rar) spun lucruri „dure”. -unii zic ca as jigni-, mi le-am asumat mereu, stiu ca nu au fost bine primite. Bine ar fi ca fiecare sa poata posta doar cu declinarea corecta a identitatii, dar atunci presa ar …suferi, multi nu ar mai spune nimic, pentru ca ” a semna anonim” da bine, e mai sic, e mai..sigur. Cum UTA este motivul dezbaterii acesteia, ati observat ca din rertur nu am mai criticat,la persoana, ca am fost mai „moale”. Pe viitor „activitatea” mea se va reduce si mai mult, chiar daca -printr-o minune- promovam E vremea unora mai tineri. Asa ca va salut si sper sa nu mai am motive a va raspunde la lucruri care ma ating direct, mai ales cele ,care nu au tangenta cu sportul.( cum s-a mai intamplat)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button