UTA Academie

Joc bun, dar deznodământul nu se schimbă: CNS Cetate Deva – UTA II   1-0





Chiar dacă au făcut un meci ceva mai bun decât precedentele și și-a creat cel puțin trei-patru ocazii clare de gol, „alb-roșii” nu au izbutit să rupă seria de înfrângeri nici la Deva. Șutul lui Vaștag, deviat și de Gârbiță, s-a dovedit decisiv pentru soarta celor trei puncte.

Pe un teren greu, stricat și de jocul de miercuri al devenilor cu Gaz Metan Mediaș (scor 1-7), gazdele au început mai bine și și-au creat prima ocazie în minutul 7. Saucă a centrat de pe dreapta, iar Lintaru, nemarcat în mijlocul careului, a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. Au urmat două ocazii cu Vaștag în prim plan, dar mai întâi fiul marelui boxer, Feri Vaștag, a finalizat peste poartă, iar apoi a fost la originea fazei ce a dus la finalizarea slabă a lui Kereki de la marginea careului. UTA II a început să joace și ea după minutul 20. În decurs de 10 minute, arădenii au avut două situații, prin Ungurianu (șut de la distanță peste poartă) și Ignea (reluare din întoarcere după greșeala lui Raț) în plasa laterală.

Minutul 34 aduce un penalty dubios pentru gazde. Mara s-a ciocnit cu Lintaru și „centralul” a dictat punctul cu var. A executat telefonat Tecsi și goalkeeperul arădean a reținut balonul. 0-0, rezultat la pauză.

Băieții lui Tănase au ieșit mai motivați de la cabine și în minutul 53 au și deschis tabela. Vaștag a prins un șut sănătos de la 21 de metri, mingea a luat înălțime la devierea lui Gârbiță și Mara s-a recunoscut învins: 1-0! După ce Vajda și Tecsi au ratat ocazii importante pentru gazde, UTA II a pus stăpânire de joc și a căutat cu insistență golul egalării. În minutul 77, nou intratul Trabalka a fost foarte aproape să marcheze după centarea bună a lui Ignea, dar lovitura sa de cap a fost slabă și Raț a reținut. Apoi, chiar la ultima fază a confruntării, a fost rândul lui Ignea să reia cu capul la centrarea lui Ghergar, mingea ducându-se la o palmă de colțul lung.

S-a încheiat 1-0, iar tinerii „alb-roșii” au pierdut pentru a opta oară în acest sezon și sunt ultimii în clasament.

Formații:

Cetate Deva: Raț – Jude, Kereki, Ionică, Petresc – Săucă (49 Vîrtan), Cristian (61 vajda), Vaștag, Bloj (49 Sahru) – Tecsi (78 Velici), Lintaru. Antrenor: Viorel Tănase.

UTA II: Mara – Costin, D. Lazăr, Wild, Copaci – Coadă, Gârbiță – Ghergar Vlad, Ungurianu (72 Trabalka) – Ignea.  Antrenori: Cristian Păcurar, Dan Oprescu.

Arbitri: Vasile Rodină (Alba Iulia) – Adrian Epure (Orlat – Sibiu), Daniel Nagy (Mediaș).

Observatori FRF: Vasile Bordaș (Târgu Mureș), Marian Cătănescu (Craiova)

FOTO: Ovidiu Mănăstire (Deva)

deva-uta-1 deva-uta-11 deva-uta-12 deva-uta-2 deva-uta-23 deva-uta-13 deva-uta-22 deva-uta-21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button