UTA Arad

Adili, singurul străin din lotul UTA-ei: „Am venit să ajut, importante sunt rezultatele echipei nu cine joacă”





După sătmăreanul Dumitru Muntean, UTA și-a întărit lotul în această iarnă cu un fundaș central macedonean. Mevlan Adili s-a născut pe 30 martie 1994, are 1,86 m înălțime și 75 kg, iar cluburile la care a jucat până acum sunt KF Beshiktash Çair (juniorat), KF Albarsa, KF Shkëndija și FK Shkupi. În tur, Adili a disputat 17 meciuri pentru formația de pe locul 6 în prima ligă din Macedonia și a înscris un gol. Cel puțin deocamdată, tânărul fundaș pare a treia variantă pentru centrul defensivei, după mai experimentații Gligor și Manea. În testul de azi, cu Dinamo Pancevo, macedonianul, singurul străin din lotul „roș-albilor”, a fost prima schimbare a lui Roșu.

– Mevlan, cum te-ai simțit la prima ta apariție într-un joc la Arad?

– Sunt fericit că am debutat și acasă într-un meci amical, este un lucru pozitiv pentru mine înainte de a începe campionatul. Totodată, e bine pentru echipă că a câștigat, că avem un moral bun înainte de o partidă foarte importantă. Vrem să avem parte de un start bun.

– Primele tale săptămâni la UTA nu au fost foarte bune, ai acuzat și niște probleme medicale…

– Într-adevăr, la început am avut ceva probleme provocate mai degrabă de faptul că am schimbat mediul, orașul, poate și alimentația puțin. Tot ce contează este că în prezent sunt sănătos și sută la sută pregătit să joc pentru UTA. În Spania, am avut parte de o pregătire foarte bună, pot spune perfectă și ea se va vedea în campionat.

– Apropo de campionat, cum privești tu lupta pentru îndeplinirea obiectivului?

– Eu zic că primul meci va fi puțin mai greu, dar dacă îl câștigăm va fi din ce în ce mai ușor. Ne propunem să promovăm, asta e clar, nu cunosc eu restul adversarilor, dar cunosc echipa noastră și îmi este de ajuns să cred că avem șanse mari să reușim.

– Nivelul colegilor tăi din apărare care este, crezi le vei putea lua fața în lupta pentru titularizare lui Manea, Gligor sau Filaret?

– Am venit aici să ajut. Eu îmi doresc să joc cât mai mult, lupt la amicale și la antrenamente pentru un loc în primul unsprezece, dar nu este o problemă dacă nu joc atâta timp cât echipa câștigă. Rezultatele sunt cele mai importante, nu cine intră pe teren. Oricum, sunt destule meciuri de jucat în acest campionat, probabil o să am șansele mele, iar atunci trebuie să-mi fac cât mai bine treaba.

– Pe ce post dai cel mai bun randament?

– La fostele mele echipe am jucat atât fundaș central, cât și dreapta, dar și mijlocaș central defensiv. Sigur, consider că cel mai bine mă descurc ca în centrul apărării, dar antrenorul mă va băga unde are nevoie de mine.

– Despre terenul pe care ai jucat azi ce părere ai, în Macedonia cum sunt suprafețele de joc?

– Poate avem cinci sau șase terenuri bune și în Macedonia, în rest sunt destul de rele. Chiar în toamnă, pentru fosta mea echipă, am jucat pe destule suprafețe de joc ca cea de azi.

Cu limba cum te descurci, ai început să comunici și în română?

Am învățat deja câteva cuvinte des utilizate la antrenamente: dreapta, stânga, singur, câteva culori, numerele, zilele săptămânii, noțiunile de bază. Pe de altă parte, am noroc că majoritatea colegilor mei vorbesc engleza și ne înțelegem comunicăm destul de bine.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button