National Sebis

Comisia de Disciplină a FRF a amânat din nou un verdict în litigiul dintre Sebiș și Ighiu! Se pronunță federalii săptămâna viitoare sau așteaptă finalul campionatului?



Mult așteptata ședință a Comisiei de Disciplină a FRF nu a venit la „pachet” cu sentința în mult mediatizata și dezbătuta „speță Keita”. De data aceasta, la „vorbitor” s-a prezentat și Armando Popescu, finanțatorul celor de la Performanța Ighiu, iar de partea cealaltă au stat Călin Cojocaru, manager și antrenor la Național Sebiș și Cosmin Ursu, avocatul divizionarei a treia arădene în acest caz.

Fiecare tabără și-a pledat încă odată cazul, cu argumente legate de regulament în cazul sebișenilor și mai mult de ordin moral, din partea Performanței. Ca să nu fie copleșiți de informații, păreri și contra păreri, membrii Comisiei de Disciplină au poftit cele două cluburi, respectiv, reprezentanții lor, să aștearnă totul pe foaie. Termenul de depunere a acestor așa-zise pledoarii finale este luni, 22 mai, zi în care președintele Comisiei de Disciplină, Daniel Cernat, ar fi spus că este posibil să existe și un verdict. Dacă e timp suficient de analiză ale celor două întâmpinări.

Pe scurt, Armando Popescu încă susține că Național Sebiș ar fi trebuit să-l conteste, potrivit regulamentului, pe Souleymane Keita înainte de meci nu la finalul său, dar avocatul Sebișului i-a oferit rapid replica. Cosmin Ursu a prezentat în fața Comisiei de Disciplină traducerea legalizată a unei spețe similare judecată de TAS, chiar din fotbalul românesc. Este vorba despre partida dintre Dinamo și FC Vaslui, din anul 2011, când conducerea câinilor a susținut nevalabilitatea legitimării lui Marius Constantin. Cazul a ajuns la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, Dinamo a pierdut pe fond, însă contestația a fost luată în calcul în Elveția, chiar dacă nu a fost făcută înainte de meci.

Cert este că ba e luni, ba că e miercuri și, vorba aia, urmează ultima miercuri dinaintea rundei finale a Ligii a 3-a. Apoi, de luni, 29 mai, cei de la Comisia de Disciplină vor știi deja cum stau lucrurile din punct de vedere sportiv în seria a IV-a și, poate, Sebișul chiar nu mai are nevoie de cele trei puncte. Atunci i le va da cu dragă inimă să se spele pe cap cu ele, în timp ce Performanța Ighiu o va lăsa baltă cu judecata la TAS, căci e greu de crezut că va cheltui câteva mii bune de euro pentru 3 puncte inutile în clasament. Dar dacă Sebișul ar putea ieși campioană cu succesul la „masa verde” împotriva Ighiului, cine știe ce se mai poate întâmpla. De parcă ne mai miră ceva în România…

Vă reamintim că această „speță” ar împlini pe 29 mai 6 lunișoare, timp în care Federația a avut mereu treburi mai importante de judecat. Ca să nu spunem altceva…









Un comentariu

  1. niste nemernici cei de la comisie ,in 6 luni se putea da 6 verdicte, traim intr-o tara de pungasi si smecherasi,bataie de joc,cineva trebui sa intervina si sa-i ia de git pe acesti baieti destepti.

    0
    0
  2. Stimata justitie din Romania va rugam sa ne comunicati daca nu este abuz in serviciu sau favorizarea
    altora//

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button